Сильний вітер та злива можуть викликати пошкодження обладнання енергосистем і перебої з постачанням електроенергії.

Негода, яка насувається на Україну, може викликати падіння дерев та обриви проводів. Енергетики перейшли у посилений режим, і готові до усунення наслідків. Про це увечері в п’ятницю, 3 листопада, повідомили у пресслужбах Міненерго та столичного ДТЕК.

"Енергетики ДТЕК переведені у посилений режим в Києві та Київській області. Синоптики прогнозують, що на вихідних вируватиме сильний дощ. Через це ми будемо працювати у посиленому режимі, щоб у разі аварій якомога швидше ліквідовувати їх", - пояснили введення посиленого режиму у ДТЕК.

Там зазначили, що через складні погодні умови на Київщині можливе падіння дерев та обриви проводів. Енергетики закликають не нехтувати правилами безпеки та не наближатись до ліній електропередач.

На 4 листопада, вночі у західних, вдень у центральних та південних областях прогнозуються пориви вітру 15-20 м/с, у Карпатах вночі - до 20-25 м/с (І рівень небезпечності - жовтий)

"У зв’язку з цим, в зазначених областях є ризик виникнення пошкоджень обладнання та, як наслідок, можливих перебоїв з постачанням електроенергії", - повідомили в Міненерго.

Там також додали, що усі служби готові до боротьби з наслідками погодних умов в разі, якщо такі пошкодження виникнуть.