Угода передбачає створення в Україні потужностей для виробництва та виготовлення ядерних систем, конструкцій і компонентів для малих модульних реакторів, систем зберігання та транспортування відпрацьованого ядерного палива.

В.о. голови правління НАЕК Енергоатом Петро Котін і президент та генеральний директор Holtec International Кріс Сінгх підписали угоду про те, що в Україні вироблятимуть компоненти малих модульних реакторів. Про це в середу, 17 квітня, повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

"Угода передбачає створення в Україні потужностей для виробництва та виготовлення ядерних систем, конструкцій і компонентів для малих модульних реакторів, систем зберігання та транспортування відпрацьованого ядерного палива, а також охоплює інші потреби застосування атомної енергії в Україні та інших країнах регіону", - йдеться в повідомленні.

Петро Котін подякував Holtec за успішну багаторічну співпрацю.

Кріс Сінгх закликав Конгрес США допомогти дружньому українському народу.

"Підписанню цієї Угоди передував руйнівний удар Росії минулого четверга по електростанції, яка постачає електроенергію Київській області. Українська оборона, ослаблена бездіяльністю Конгресу щодо законопроєкту про фінансову допомогу постраждалій країні, не змогла зупинити більше третини безпілотників і ракет, які зруйнували електростанцію. Відновлення енергетичної інфраструктури країни має розпочатися зараз, щоб зупинити намагання путіна повністю знищити енергетичні потужності України", - зазначив керівник Holtec International.