У Міністерстві оборони застерігають від передчасних оцінок щодо наступу, зауважуючи, що "головний удар" ще попереду. Про це заявила у п'ятницю заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону, пише УНН.

"Щодня у нас є просування, щодня, так, це поступово, але наші закріплюються на рубежах і вони просуваються впевнено", - сказала Маляр.

"... я думаю, що це передчасно - робити зараз оцінки, тому що ж сам наступ, наступальні дії тривають. І говорити, позитивно це, чи негативно, - це просто некоректно, вони тривають, в активній фазі", - зауважила заступниця міністра оборони.

При цьому вона зауважила, що "головний удар" ще попереду.

"У нас ще основні події попереду, і головний удар ще попереду. І дійсно, частина резервів - це поетапні речі - буде задіяна пізніше", - вказала вона.

Доповнення

Напередодні західні офіційні особи заявили CNN, що ранні етапи українського контрнаступу нібито «не виправдали очікувань».

Інститут вивчення війни повідомляв раніше, що ЗСУ, імовірно, успішно створюють умови для основного удару, попри повільніший, ніж очікувалося, темп українського контрнаступу.

Президент Зеленський заявляв, що контрнаступ іде нелегко, адже росіяни замінували 20 тисяч квадратних кілометрів.

В Офісі Президента також зауважували, що український контрнаступ - не новий сезон серіалу на Netflix. Не треба очікувати екшену та запасатися попкорном, адже злам російського фронту потребує розумного та виваженого підходу. Наступальні операції ЗСУ продовжуються на низці напрямків. Відбуваються формувальні операції з підготовки поля бою.