Попри активні наступальні дії російських окупантів на Купʼянському та Лиманському напрямках, українські бійці продовжують зривати їх плани. На Бахмутському напрямку ЗСУ продовжують наступальні дії, розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, інформує УНН.

Генерал-полковник повідомив, що протягом дня працював в органах управління та військових частинах, які виконують завдання на найбільш активних ділянках фронту. Зокрема, на Бахмутському напрямку робота була присвячена актуальним проблемам збільшення темпів наступу та перспективам подальших дій.

"На Лиманському і Купʼянському напрямках спільно з командирами розглянули питання адекватного реагування на наступальні дії противника, підвищення ефективності вогневого ураження ворога, боротьби з дронами різних типів, забезпечення дій наших військ", - зауважив Сирський.

Він додав, що визначив конкретні завдання відповідним посадовцям щодо усунення проблем, які потребують термінового вирішення. Крім цього, Сирський вручив бійцям відзнаки, подарунки та сертифікати на грошові винагороди "найкращим військовослужбовцям, які відзначилися в боях за звільнення України".

"В умовах продовження активних наступальних дій противника на Купʼянському та Лиманському напрямках, наші війська щоденно зривають його плани щодо прориву нашої оборони, завдають суттєвих втрат в особовому складі і техніці, зменшують наступальний потенціал ворожих військ.

На Бахмутському напрямку продовжуємо проводити наступальні дії, крок за кроком, в умовах сильного супротиву ворога наші бійці звільняють територію, наближаючи Перемогу", - поінформував командувач.

Нагадаємо

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Павло Ковальчук повідомив, що ЗСУ ведуть наступ південніше Бахмута. Тримають оборону на заході Курдюмівки і Кліщіївки, південніше Андріївки. Стримують наступ ворога на Куп’янському та Лиманському напрямках.