Секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю IL Sussidiario заявив, що бойові успіхи ЗСУ на полі бою важко назвати нерухомими і вважати контрнаступ неуспішним - поверховий погляд, повідомляє УНН.

Секретар РНБО заявив, що думка про те, що український контрнаступ зупинився – це «поверховий погляд».

«Важко назвати стабільністю щоденне знищення однієї чи кількох рот російських та їхніх тилів, ліквідацію пунктів зв'язку, збройових та командних пунктів», - сказав Данілов.

Крім того, він абсолютно впевнений, що почався глибокий процес розпаду росії.

«російська імперія вступила у фазу своєї остаточної ліквідації… і путін своїм катастрофічним рішенням напасти на Україну прискорив цей процес», - зазначив Данилов.

Він заявив, що найкращою гарантією територіальної цілісності буде повне та беззаперечне повернення всіх окупованих територій, у тому числі Донецької та Луганської, під контроль української влади.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк висловився щодо коментарів про надто повільні наступальні дії українських захисників на полі бою. Він додав, що такі коментарі є "проявом дивного морального стану авторів".

Спікер Держдепартаменту США Метью Міллер заявляв, що переговори з росією не ведуться, тому що росія відмовилася брати участь у змістовних мирних переговорах. Якщо колись будуть мирні переговори, то саме з ініціативи України.