Країни-члени ЄС ухвалили заяву щодо загострення ситуації на Близькому Сході, у якій виклали спільну позицію Європейського союзу. У заяві країни ЄС засуджують дії ХАМАС та закликають звільнити заручників, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Європейської ради.

“Європейський Союз найрішучішим чином засуджує ХАМАС та його жорстокі та невибіркові терористичні атаки в Ізраїлі та глибоко шкодує про загибель людей. Терору немає виправдання. Ми рішуче наголошуємо на праві Ізраїлю захищатися відповідно до гуманітарного та міжнародного права перед обличчям таких насильницьких і невибіркових нападів. Ми знову наголошуємо на важливості забезпечення захисту всіх цивільних осіб у будь-який час відповідно до міжнародного гуманітарного права”, - йдеться у спільній заяві країн ЄС.

Члени Європейського Союзу також закликали ХАМАС негайно звільнити всіх заручників без будь-яких попередніх умов.

Також в ЄС заявили про готовність продовжувати надавати допомогу жителям сектора Газа, гарантуючи, що така допомога не буде зловживана терористичними організаціями.

“Ми підкреслюємо необхідність широкої взаємодії з законною палестинською владою, а також регіональними та міжнародними партнерами, які можуть зіграти позитивну роль у запобіганні подальшій ескалації”, - зазначається у заяві.