Україна наступні чотири роки отримуватиме військову допомогу у розмірі 0,25% ВВП Естонії.

Україна потребує негайної допомоги в озброєнні, а тому не можна гаяти час. Про це у вівторок, 27 лютого, заявила прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас, інформує видання ERR.

"Я сподіваюся, що недавнє рішення Данії надіслати всі свої боєприпаси в Україну надихне інших. Ми також маємо подивитися, яку допомогу можна отримати на світовому ринку, як це вже зробили чехи", - сказала Каллас.

Вона нагадала що уряд її країни ухвалив рішення, згідно з яким Україна наступні чотири роки отримуватиме військову допомогу у розмірі 0,25% ВВП Естонії.

"Довгострокова військова підтримка України Естонією протягом наступних чотирьох років становитиме 0,25% від нашого ВВП. Закликаємо всі інші держави, що підтримують Україну, взяти на себе аналогічне зобов'язання. Я рада, що ця пропозиція знаходить підтримку серед союзників і партнерів", - зазначила Каллас.

Вона закликала Захід разом допомогти Україні. 

"Разом ми можемо виграти цю війну. У нас є ресурси, економічна міць і знання. Наші війська сильніші за російські, і ми не повинні боятися своєї власної сили", - додала премʼєрка.