Британській співак Елтон Джон під час фінального концерту всесвітнього туру «Farewell Yellow Brick Road», який відбувся у Швеції, повідомив, що це був останній великий концерт в його кар’єрі, повідомляє BBC, пише УНН.

Під час фінального концерту в рамках всесвітнього туру «Farewell Yellow Brick Road», який розпочався ще у 2018 році з Північної Америки, а закінчився 9 липня в Стокгольмі на арені Tele2, Елтон Джон звернувся до свої фанатів з повідомленням щодо завершення кар’єри.

"Виступати для вас, хлопці, було моєю життєвою необхідністю, і ви були просто дивовижні», - зазначив Елтон Джон у звернення до своїх шанувальників.

В свою чергу Кріс Мартін, якого більшість знає як фронтмена гурту Coldplay, який супроводжував Елтона Джона впродовж туру подякував співаку.

"Від усіх груп та артистів, яким ви допомогли і надихнули, ми вас дуже любимо! Ми так вдячні за все те, що ви зробити для Фонду боротьби зі СНІД, за кожне ваше добре відношення до будь-якої людини!", - сказав Мартін.

Елтон Джон народився у 1947 році у Англії. У 13-річому віці розпочав музичну кар’єру у складі гурту The Corvettes. У 2013 році журнал Billboard назвав його найуспішнішим сольним артистом у списку найкращих виконавців усіх часів Billboard Hot 100 і третім загалом після Бітлз і Мадонни.

За свою кар’єру співак записав 34 студійні альбоми та отримав п’ять премій Гремі, два Золотих глобуси, два Оскари та премію Тоні.

Фінальний тур Елтона Джона «Farewell Yellow Brick Road» вважається одним з найуспішніших турів в світі. За даними журналу Billboard, лише квитків на концерти було продано на понад 900 млн доларів, також низка контентів транслювалася онлайн. А інтернетаудиторія останнього концерту в Стокгольмі становила понад 1 млн глядачів.