Ви живете в Полтаві, нещодавно купили новий телефон на Андроїд, аж раптом почали помічати, що швидкість його роботи погіршилася?

 

Якщо раніше ваш смартфон був схожий на реактивний літак, то тепер нагадує потяг? Погана новина ― це трапляється часто, гарна ― цього можна позбутися. У статті розповімо, як прискорити роботу Android-смартфона.

 

Очистіть сховище

Зазвичай більшість програм, встановлених виробником, юзери не використовують. Часом і самі власники смартфонів завантажують непотрібні застосунки. Навіть якщо їх не відкривати, програми й далі працюють у фоновому режимі, перетягуючи на себе оперативну пам’ять, займаючи місце в сховищі та сповільнюючи смартфон. Щоб позбавитися зайвого:

  1. Знайдіть у меню Налаштування.

  2. Виберіть Програми.

  3. Перегляньте список, знайдіть непотрібний застосунок.

У нижній частині оберіть Видалити, якщо хочете позбавитися програми, або Зупинити, якщо плануєте нею користуватися надалі.

Зекономити місце допомагають Lite-версії. Значний обсяг пам’яті припадає на відео та фото. Зберігайте їх на сторонніх носіях, які можна вибрати в інтернет-магазині Алло в Полтаві, або в хмарному сховищі. Позбавтесь антивірусу, адже Android вже передбачив захист.

Багато програм накопичують тимчасові дані, використовуючи пам’ять. Щоб вивільнити кеш, виконайте перші 3 кроки з попереднього списку, виберіть пункт Пам’ять, а потім ― Очистити кеш.

Оновіть Android

Кожен новий випуск ОС Google оптимізує та вносить виправлення до безпеки. Тому переконайтеся, що на ваш смартфон встановлено найновішу версію. Системні ресурси на вашому телефоні вивільняться, час завантаження програм зменшиться, робота стане плавною.

Виробники гаджетів також працюють над оновленням Android для своїх моделей. Головна мета ― підвищити продуктивність роботи.

Водночас оновлення багатьох застосунків може лише займати сховище. Тому автоматичне завантаження краще вимкнути. Для цього перейдіть до Galaxy Store, оберіть Меню, натисніть іконку Налаштування. Вимкніть Автоматичне оновлення. Після цього будете відповідати на запити системи, коли прийдуть зміни, самостійно вирішуючи, чи встановлювати їх.

Додаткові варіанти

Пришвидшити роботу смартфона на Android можна такими способами:

  1. Змініть швидкість системної анімації. Оберіть Налаштування, Додаткові функції, Шукаєте щось інше. Натисніть Вимкнення ефектів анімації та відсуньте повзунок.

  2. Перезавантажте телефон. Це вивільнить оперативні ресурси.

  3. Скиньте до заводських налаштувань. Спочатку виконайте резервне копіювання, щоб не втратити потрібне. Виберіть Налаштування, Загальні, Скидання та проведіть операцію.  

Після цього швидкість мусить прискоритися. Якщо ці поради не дали бажаного ефекту, можливо, прийшла поракупити смартфон у Полтаві на заміну старому. Адже виробники щоразу працюють над удосконаленням моделей.