Водія доставили до спецустанови, але від проходження медичного огляду у присутності свідків він відмовився.

У місті Мелітополь чоловік вистрілив у свого родича зі рушниці біля ресторану та намагався втекти на автомобілі Porsсhe. Його затримали з погонею, повідомляє управління Нацполіції у Запорізькій області у четвер, 16 грудня.

Інцидент трапився ще ввечері 14 грудня. Близько 19:10 до чергової частини Мелітопольського районного управління поліції надійшло повідомлення за спецлінією 102 від працівників ресторану, які повідомляли, що на вулиці Івана Алексєєва біля закладу бійка зі стріляниною.

На місці копи з'ясували, що потерпілого чоловіка доправили до лікарні, а другий фігурант конфлікту на автомобілі Porsche втік з місця злочину. Під час відпрацювання міста поліцейські помітили розшукуване авто, яке їхало на великій швидкості. Водій проігнорував вимогу поліцейських на зупинку та правоохоронці почали переслідувати іномарку. Фігурант не впорався з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини та влетів у металеву рекламну конструкцію.

"За кермом іномарки перебував чоловік 1988 року народження, який мав ознаки алкогольного сп'яніння", – розповіли в поліції.

Водія доставили до спецустанови, але від проходження медичного огляду у присутності свідків він відмовився. Щодо правопорушника складено два адміністративні протоколи.

Правоохоронці встановили, що увечері 14 грудня у Мелітополі біля ресторану під час святкування дня народження після розпивання спиртних напоїв між двома родичами виникла сварка. Чоловік 1988 року народження здійснив постріл із зареєстрованої гладкоствольної мисливської рушниці у 29-річного родича, поранив її у праве стегно і завдав проникаючого колото-різаного поранення черевної порожнини. З місця злочину він втік на своєму автомобілі Porsсhe.

Цей чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю. Його затримали. Напередодні фігуранту повідомили про підозру у кримінальному злочині відповідно до замаху на злочин та умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України). Наразі вирішується питання про обрання для підозрюваного запобіжного заходу. Продовжується досудове розслідування.