Російські окупанти викрали двох працівників Запорізької атомної електростанції, їхнє місцеперебування невідоме. Про це в Telegram повідомляє НАЕК "Енергоатом", інформує УНН.

"Учора, 17 жовтня, російські ядерні терористи затримали та вивезли в невідомому напрямку начальника служби інформаційних технологій Запорізької АЕС Олега Костюкова та помічника генерального директора станції Олега Ошеку", – ідеться у повідомленні.

Наразі про їхні місцеперебування та стан нічого не відомо.

Енергоатом закликав генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі та світову спільноту докласти усіх зусиль та задіяти усі можливі заходи для звільнення працівників ЗАЕС з полону російських терористів та сприяти їхньому поверненню.

На початку повномасштабного вторгнення російські окупанти захопили найбільшу атомну станцію в Європі – Запорізька АЕС, яка розташована в Енергодарі. Вони перетворили її на військову базу. На території станції розмістили РСЗВ "Смерч", "Град", танки та бронетранспортери.

Енергоатом повідомив, що 3 липня помер працівник Запорізької АЕС Андрій Гончарук, якого били та катували рашисти. 

Росіяни обстрілюють станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

1 вересня місія МАГАТЕ прибула на захоплену окупантами Запорізьку АЕС. Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі наголосив на необхідності термінової демілітаризації Запорізької АЕС та виведення військових рф.

11 жовтня стало відомо, що російські терористи викрали заступника генерального директора Запорізької АЕС із персоналу Валерія Мартинюка. Не виключено, що до нього можуть застосувати катування та залякування.