Унаслідок обвалу флігельної частини будинку зруйновано три квартири і два нежитлові приміщення. З будинку евакуювали 12 людей, серед них – чотирирічна дитина.

У п'ятницю, 26 серпня, близько 01.30 у Львові на проспекті Свободи, 23, сталася часткова руйнація триповерхового багатоквартирного житлового будинку. Про це повідомили у прес-службі ДСНС Львівщини.

На місці події з'ясувалося, що сталася руйнація трьох квартир: одна квартира повністю зруйнована, дві – частково. Також сталася повна руйнація двох нежитлових приміщень загальною площею 80 кв. метрів.

Усього було евакуйовано 12 осіб, серед них – чотирирічна дитина.

На місці події працювали кінологи. Рятувальники розбирали завали, шукали потенційних постраждалих. О 04.57 пошуки було завершено. Постраждалих не виявлено.

 

 

На місце події оперативно виїхала заступник мера з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк і голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

За словами Ірини Маруняк, мешканці почули незвичний шум в одній із квартир і зателефонували до поліції. Людей із дому евакуювали до того, як стався обвал.

"У результаті обвалу флігельної частини будинку зруйновано три квартири і два нежитлові приміщення. Одна квартира здавалася в оренду, тому зараз з'ясовують, чи були в ній люди. Всі інші мешканці евакуйовані. На місці аварії працюють усі відповідні служби", – повідомила Ірина Маруняк.

За попередньою інформацією, ймовірною причиною зсуву стала реконструкція будинку у сусідній будівлі на проспекті Свободи, 21. Наразі встановлюють, якою є законність робіт.