Потерпіла у критичному стані була підключеною до апарата ШВЛ, тому її не могли транспортувати до опікового центру в Київ.

В Івано-Франківській обласній клінічній лікарні померла жінка, яка отримала 90% опіків тіла під час вибуху і пожежі у Косівській центральній районній лікарні. Про це в четвер, 30 грудня, повідомляє Укрінформ із посиланням на заступника головного лікаря з хірургічної допомоги Івано-Франківської обласної клінічної лікарні (ОКЛ) Андрія Яворського.

"На жаль, учора померла жінка, яка отримала 90% опіків під час пожежі в Косівській лікарні", – повідомив Яворський.

З його слів, жінка 1975 року народження померла близько 21:00 в середу. Померлу у критичному стані було підключено до апарата ШВЛ, тому її не могли транспортувати до опікового центру в Київ.

Щодо лікаря, який отримав під час пожежі 20% опіків, його стан медики оцінюють як стабільний. В ОКЛ не виключають необхідності пересадки шкіри.

У свою чергу, ДСНС повідомляє, що напередодні ввечері до Києва прибув санітарний літак, на борту якого була одна з жінок, які постраждали під час пожежі в Косівській лікарні.

Нагадаємо, увечері 28 грудня на першому поверсі реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні стався вибух і спалахнула пожежа. Загинуло троє пацієнтів – дві жінки і чоловік. Троє медиків отримали опіки різних ступенів тяжкості. Їх госпіталізували.