Двоє з них уже отримали підозри, ще одна - ховається на окупованій території. Їй про підозру оголосили заочно.

Співробітники СБУ викрила російських агентів, які готували псевдореферендум у Миколаївській області. Про це у середу, 5 жовтня, повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що двоє з них уже опрацьовані СБУ та отримали свої підозри, а організатору псевдоголосування, яка ховається від правосуддя на тимчасово окупованій території, – повідомлено про підозру заочно.

За матеріалами слідства, "втікачем" виявилася мешканка Баштанського району, яка добровільно брала участь в організації та проведенні незаконного референдуму на Миколаївщині.

"Її поплічники на підконтрольній Україні території допомагали поширювати тему "референдуму" у соціальних мережах. Зокрема, розганяли фейки про те, що нібито населення Миколаївської області підтримує запланований плебісцит", - йдеться у повідомленні.

У СБУ додали, що щодо них зібрано доказову базу та повідомлено про підозру за статтею про виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України (ст. 436-2) Кримінального кодексу України.

Організатору псевдореферендуму підозру оголошено за статтею про колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1) Кримінального кодексу України.