Жертвами трагедії стали дев'ятеро осіб, в тому числі троє неповнолітніх. Прокуратура має намір вимагати арешту обвинувачених.

За фактом обвалення житлового будинку в центрі міста Батумі, в результаті чого загинули дев'ятеро людей, прокуратура Грузії в неділю, 10 жовтня, висунула звинувачення власнику квартири на першому поверсі і двом робітникам, пише Інтерфакс-Україна.

Як встановили слідчі, на початку жовтня господар квартири на першому поверсі за відповідну винагороду домовився з двома робочими про знесення низки стін житла.

"У ході робіт, які проводилися з 4 по 8 жовтня, з порушенням всіх інженерних норм і правил техніки безпеки були демонтовані як ненесучі, так і несучі конструкції, що порушило міцність і стійкість житлового корпусу і призвело до його обвалення", - уточнили в прокуратурі.

Згадані особи звинувачуються в порушенні правил безпеки при проведенні будівельних робіт, що призвело до загибелі людей і заподіяло тяжкі наслідки (ч.2 ст. 240 КК Грузії). Прокурори звернуться до суду з вимогою застосувати до обвинувачених як запобіжний захід взяття під варту.