Смерть Богдана Власюка зафіксували в Дніпрі. У лікарському висновку про його смерть причиною зазначено крововилив у мозок.

Житель міста Кам'янське Дніпропетровської області, який довго лікувався в лікарні після ДТП, випадково дізнався, що за документами значиться померлим через помилку лікарів. Про це повідомляє Україна 24.

Як розповіли в ефірі програми Україна сьогодні, мати 45-річного Богдана Власюка пішла за довідкою до Пенсійного фонду, де її назвали шахрайкою і вигнали, адже за документами - чоловік помер.

Як виявилося, смерть Богдана Власюка зафіксували в Дніпрі наприкінці грудня 2019 року. У лікарському висновку про його смерть причиною зазначено крововилив у мозок.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА Олексія Григорука, громадянин помер у лікарні. В кишені, крім довідки МСЕК, жодних документів не було. Тому його поховали з цим прізвищем.

Згодом і місцевий ЗАГС видав свідоцтво про смерть.

"Довідка МСЕК не є посвідченням особи. Вважаю, що трапилася просто помилка або недбалість медпрацівників. Людина може в судовому порядку довести, що вона жива. Потрібно залучати сусідів, родичів, які підтвердять", - заявив адвокат Артем Шахторін.

Зазначається, що заяву суд прийняв лише з третьої спроби.