Найбільша офтальмологічна мережа України, що працює на вітчизняному ринку вже 18 років, активно підтримує військових і мешканців звільнених територій, передає УНН.

Для адресної допомоги постраждалим від війни українцям, керівництво клініки заснувало спеціальний благодійний фонд "Побач Перемогу". За кошти фонду на фронт закуповують авто й спорядження, жителі деокупованих областей отримують продуктові набори, а наші захисники – безкоштовні послуги з офтальмології.

"Ми з перших днів війни допомагаємо ЗСУ. Наш фронт тут, у тилу. І ми повинні робити можливе й неможливе, щоб наші захисники мали все необхідне для оборони України", – каже операційний директор медичних центрів "Новий Зір" та "Ексімер" Марина Чирва.

Саме так медцентри мережі роблять свій внесок у наближення перемоги й відновлення здоров’я нації. Клініки в Києві, Дніпрі, Хмельницькому, Кривому Розі, Черкасах, Одесі безоплатно обстежують, консультують і лікують армійців, що травмували очі під час бойових дій. Якщо у пацієнтів виявляють ураження зору, заклад власним коштом оперує хворого.

Один з недавніх прикладів – ювелірно проведена операція Миколі Гавіну, що воював під Лисичанськом. Він отримав складну травму, за лікування якої візьметься не кожен фахівець. Однак офтальмохірургу київської клініки Андрію Коваленку вдалося повернути зір захисникові: той почав бачити пошкодженим оком тільки-но вийшов з операційної. “Хотілося танцювати від радості”, – поділився враженнями чоловік. І таких пацієнтів безліч.

З 2014 року, буквально з перших днів Революції Гідності, "Новий Зір" надає безкоштовну медичну допомогу українцям, що борються за незалежність країни: спочатку це були постраждалі мітингувальники на Майдані, потім ветерани й учасники АТО, а тепер бійці ЗСУ. За 8 років протистояння проти держави-агресора чимало наших героїв отримали змогу бачити знову. Адже у 90% випадків контузії ока військові стикаються з проблемою травматичної катаракти, що потребує заміни кришталика, достатньо дорогої операції.

Офтальмологічна мережа має понад 6 тис. схвальних відгуків від пацієнтів. Така оцінка ґрунтується на високих стандартах якості наданих послуг, бо клініки лікують за європейськими протоколами, використовуючи техніку й матеріали, сертифіковані за кордоном.

Оперують та діагностують досвідчені й імениті лікарі. У філіях працюють 38 висококласних хірургів, 9 кандидатів медичних наук та 2 доктори наук. Починаючи з 2015 року, "Новий Зір" є офіційним представником американської компанії Alcon – світового лідера з виробництва товарів й обладнання для офтальмології.

Маючи такі ресурси, потужний лікарський склад і 18 років успішної практики, медичні центри «Новий Зір» навчають українських колег сучасним технікам хірургії у власному навчальному центрі. А наукову діяльність проводять на базі кафедри офтальмології Національної медичної академії ім. П.Л. Шупика.

"Новий Зір" відзначений і нагородами: у 2019-му році, 2021-му його визнали найкращим офтальмоцентром року. Клініці також належить рекорд за часом оперування катаракти – 1 хв. 56 сек.

Щоби отримати безкоштовну офтальмологічну допомогу, військові можуть звертатися до контакт-центру "Нового Зору".