У низці областей України можуть ввести карантинні обмеження через ситуацію з COVID-19.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю Forbes.

Він уточнив, що мова йде про Львівську, Чернівецьку та Тернопільську області, в яких місцеві комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглядають введення карантинних заходів проти поширення коронавірусу.

В цілому по країні в період з 10 по 16 жовтня було підтверджено 22 тис. випадків захворювання COVID-19. При цьому тижнем раніше заражень було на 37% більше. 

За його словами, дані про підтверджені випадки коронавірусу можуть не відображати реальний рівень захворюваності, тому що громадяни просто стали менше звертатися до медиків.

"В середньому ми робимо 116-120 тис. досліджень протягом одного тижня, ще 2-3 тижні тому цей показник доходив до 150 тис. тестів", - пояснив головний санлікар.

Також Кузін звернув увагу, що кількість летальних випадків у поточному році - висока. Так, за тиждень було зареєстровано понад 200 смертей в результаті коронавірусної хвороби.

Він додав, що вводити локдауни в Україні МОЗ не планує, і протиепідемічні заходи будуть впроваджуватися на рівні областей.