Гран-прі 9-го Міжнародного кінофестивалю позитивного кіно Kinosaray отримала анімаційна стрічка Анни Дудко “Глибока вода”, передає УНН із посиланням на Держкіно.

У короткометражній авторській казці Глибока вода / Deep Water йдеться про гладку та самотню Русалку середніх літ, яка живе на дні озера та має магічну здатність дивитися крізь воду хоч за тисячі миль. Її улюблена забава — підглядати за людьми через труби водогонів. Одного разу під час такого підглядання русалка закохується в чоловіка, й засліплена пристрастю, заявляється до нього у квартиру.

Режисерка та авторка сценарію — Анна Дудко, продюсерки — Олена Голубєва та Ксенія Єфанова.

“Побувати на „Кіносараї“ — це зануритися в близькі, інтимні стосунки з природою, людьми, та картинами на екрані, сильніше відчути свої глибокі бажання, почуватися живим і дужим до творчості. Я наповнилась переживаннями по вінця, і відчуваю вдячність до всіх, хто створює цей простір”, — сказав режисерка Анна Дудко.

“Кіносарай” відбувся протягом останніх вихідних червня на Чернігівщині, в Арт-селі Обирок та Батурині. Метою кінофестивалю є підвищення обізнаності про фільми всіх жанрів, що сприяють позитивному ставленню до життя, світу, природи, тварин та інших людей.