2021 рік, що минає, був багатий різними кіноновинками, рімейками старих фільмів і продовженнями торішніх хітів. Деякі стрічки отримали найвищі оцінки критиків і глядачів.

  • Дюна
  • Не дивіться наверх
  • Людина-павук: немає шляху додому
  • Не час вмирати
  • Матриця 4: Воскресіння
  • Загін самогубців: місія навиліт
  • Не дихай 2
  • Кисень

 

Дюна

Цей епічний, довгий і неймовірно дорогий фантастичний фільм - третя спроба екранізувати однойменний роман Френка Герберта. І на думку кінокритиків - найвдаліша. "Дюна"2021 є лише половиною історії. Друга частина вийде в 2023 році.

За екранізацію величезного, складного і переповненого персонажами роману взявся досвідчений режисер Дені Вільньов. Фільм хвалили за приголомшливу музику і спецефекти, видовищні бійки, цікаву філософію і драматичну напругу. Перед переглядом запасіться часом: картина йде 2,5 години.

Не дивіться наверх

Ця ще одна фантастична картина, що стала хітом, показує незвичайний погляд на апокаліпсис. "Не дивіться наверх" - це чорна комедія, сатира на сучасне суспільство, де люди довіряють ЗМІ і знайомим більше, ніж вченим. Картина від студії Netflix просто кишить голлівудськими зірками: тут знялися Леонардо Ді Капріо, Дженіффер Лоуренс, Кейт Бланшетт і Меріл Стріп. За сюжетом фільму група вчених намагається попередити людей про наближення величезного астероїда, який знищить людство. Але люди не поспішають їм вірити.

Людина-павук: немає шляху додому

Нова "Людина-павук"вважається не тільки найкращим супергеройським фільмом 2021 року, але і одним з найкасовіших фільмів в історії кіно. Величезним зборам не завадила навіть пандемія коронавірусу. Картина дуже сподобалася глядачам: на деяких сайтах її рейтинг наближається до 90%. У фільмі крім самого Павука з'явився ще один супергерой Доктор Стрендж. Стрічка сподобається поціновувачам наукової фантастики, а також буде зрозуміла людям, які зовсім не розбираються в супергероях.

Не час вмирати

"Не час вмирати" сподобається всім шанувальникам легендарного Джеймса Бонда. А незнайомі з цим персонажем глядачі можуть почати знайомство з невловимим агентом з цього фільму. За сюжетом картини Бонд після виходу "на пенсію" змушений повернутися в світ шпигунських інтриг на прохання старого друга.

Матриця 4: Воскресіння

Легендарне повернення Нео і Трініті сталося через 18 років після "Матриці 3". Це перший фільм у серії, зрежисований одноосібно Ланою Вачовскі. "Матриця 4"грамотно вписується в трилогію і цікаво продовжує історію оригіналу. Знайшлося тут місце і романтиці, і видовищним боям. Картина не позбавлена недоліків, але шанувальники "Матриці" готові пробачити їй все.

Загін самогубців: Місія навиліт

2021 рік дуже багатий супергеройськими фільмами. Одним з діамантів жанру став "Загін самогубців: Місія навиліт" - сиквел оригінальної історії. Фільм зображує популярних кінозлодіїв в більш людяному плані, розкриває їх мотиви. Веселий бойовик з великою кількістю дорослих жартів і бійок прикрасить ваш вечір.

Не дихай 2

"Не дихай 2" входить в число кращих жахів року, що минає. Цей жахаючий трилер можна дивитися і без знайомства з першим фільмом, адже він є передісторією оригіналу. Картина в незвичайному жанрі "жах-клаустрофобія" розповідає історію ветерана, який виховує свою дочку в строгості та ізоляції. У їх будинок проникають грабіжники, але отримують жорстоку відсіч. Інтерес до фільму підігрівають шокуючі сюжетні повороти.

Кисень

Знову наукова фантастика і знову від компанії Netflix закриває наш рейтинг. Цей фільм поєднує в собі потужну драму і глибокий трилер. Головна героїня фільму прокидається в закритій кріокапсулі, не пам'ятаючи хто вона і як тут опинилася. У неї є дуже мало часу на порятунок – кисень в капсулі вже закінчується.