Ірпінь та Маямі відтепер офіційно стали містами-побратимами. Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин у Telegram, інформує УНН.

"Від імені Ірпінської громади підписав угоду про побратимство з мером міста Маямі (Флорида, США) Френсісом Суаресом. Ірпінь став єдиним партнерським містом Маямі з усіх міст України. Під час зустрічі разом зі співзасновником Фонду відновлення Ірпеня Володимиром Карплюком обговорили подальшу співпрацю між містами, зокрема, можливу участь Маямі у відбудові Ірпеня", - зазначив Маркушин.

Вчора, 14 листопада, також відбувся завершальний етап безпрецедентної ініціативи - збору поліцейськими Маямі зброї для колег з Ірпеня. Акцію "Guns 4 Ukraine" шеф поліції Маямі Мануель Моралес та депутат міської ради Маямі Кен Рассел ініціювали у червні і зараз передали Ірпеню стрілецьку зброю.

Від імені ірпінських поліцейських Маркушин подякував правоохоронцям з Маямі за такий жест на підтримку українців та їхньої безпеки.

"Щиро дякую народним депутатам України Мар’яну Заблоцькому та Сергію Іонушасу за сприяння у реалізації цієї ініціативи, допомогу в організації нашого партнерства та в логістичній допомозі по доставці цього надважливого пакунку до України", - наголосив він.