Мати дівчини, Емілія, бачила уві сні Ангела, який назвав ще не народжену Феклою, на честь Святої первомучениці Фекли. Свята Емілія виконала волю Божу і назвала дочку Феклою. Інші ж родичі іменували дівчинку Макріною, на честь бабусі, яка постраждала під час гоніння на християн при імператорі Максиміані галерії.

Марина з дитинства знала Боже Слово, читала книги і допомагала матері в домашніх справах. Коли всі діти виросли, Марина переконала матір залишити все мирське і піти в монастир. Прийнявши чернечий постриг, вони жили разом, однією сім'єю, разом молилися, разом працювали, мали все спільне, нічим не відрізняючись один від одного в способі життя.

Після смерті матері Марина стала керувати в монастирі і отримала дар чудотворення - зцілювала хворих.

Яке сьогодні церковне свято - день здобуття мощей Серафима Саровського

З дитинства обраний Богом, саровський подвижник без коливань і сумнівів сходить від сили в силу в своєму прагненні до духовної досконалості. Вісім років послушницьких праць і вісім років храмового служіння в сані єродиякона і ієромонаха, пустинножительство і стовпництво, затвор і безмовність змінюють один одного і вінчаються старечістю. Подвиги, що далеко перевершують природні людські можливості (наприклад, молитва на камені протягом тисячі днів і ночей), гармонійно і просто входять в життя святого.

Серафим залишав різні настанови і володів чудовим даром прозріння. Допомагав стражденним і вважав, що молитва - головний шлях до порятунку.

Преподобний Серафим по праву може бути названий учнем Божої Матері. Пресвята Богородиця тричі зцілювала його від смертельних хвороб, багаторазово являлась йому, наставляла і зміцнювала його. Ще на початку свого шляху він почув, як Божа Матір, вказуючи на нього, що лежав на одрі хвороби, сказала апостолу Іоанну Богослову: "Цей від роду нашого".

Свято 1 серпня - Серафимо-Дівеєвскої ікони Божої Матері

Ікона Божої Матері "Розчулення" Серафимо-Дивеєвска належала преподобному Серафиму Саровському, була його келійною іконою. Єлеєм від лампади, що горіла перед цією святою іконою, Преподобний помазував хворих, які отримували після помазання зцілення. Подвижник називав ікону "Розчулення" - "Всіх радощів Радість", і перед нею він помер на молитві 2 січня 1833 року.

Прикмети 1 серпня

Прикмети 1 серпня / Фото ua.depositphotos.com

  • сира погода - до хорошого врожаю;
  • теплий сонячний день - до довгого "бабиного літа", сухого вересня і жовтня;
  • спека на Мокриду - до шеститижневої посухи.

Сни в ніч на 1 серпня вважаються пророчими.