Фігурантам списку, серед яких екс-президент та екс-міністр оборони, на десять років заблокують активи.

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про економічні санкції щодо екс-президента Віктора Януковича та низки юридичних та фізичних осіб, зокрема колишніх високопосадовців України.

Про це йдеться у відповідному указі президента №694/2022 "Про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 12 жовтня 2022 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Стосовно фігурантів списку застосовується блокування активів - тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, що належать фізичній чи юридичній особі, а також активами, щодо яких така особа прямо або опосередковано (через інші фізичні або юридичні особи) може вчиняти дії, тотожні за змістом здійснення права розпорядження ними.

Згідно з указом, активи Януковича, екс-міністра оборони України Павла Лебедєва, російського підприємця Олега Дерипаски та українського бізнесмена Сергія Курченка були заблоковані на 10 років.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

 

 

 

 

Раніше повідомлялося, що суд дозволив затримати двох міністрів часів Януковича. Чиновників, які готували Харківські угоди, підозрюють у державній зраді. Проте обидва вони поки що перебувають у розшуку.