Президент України Володимир Зеленський під час підсумкового брифінгу після Саміту Кримської платформи заявив, що доручив Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю ввести санкції проти всього бізнесу, який пов’язаний з росією.

Так він відповів на питання журналіста УНН щодо роботи проросійського букмекера 1xBet, якому й досі не анулювали ліцензію в Україні.

«Є конкретне доручення ввести санкції і розібратися з усім російським бізнесом, який працював в Україні: законно, незаконно, хто за ним стоїть тощо (…) Отаке доручення Прем’єр-міністр отримав. Я знаю, що там є комплексе рішення, великий список з тих чи інших компаній. Мені все одно чим вони займаються, нас цікавить тільки їх коріння. Хто за цими компаніями стоїть», - заявив Президент.

Попри війну, в Україні й досі продовжує працювати букмекерська компанія 1xBet, власниками якої є росіяни. Українці виступили проти її роботи та закликали Президента анулювати їй ліцензію.

Зеленський відповів та запропонував зайнятися питанням роботи компанії Прем’єр-міністру Денису Шмигалю із залученням правоохоронців.

Водночас у КРАІЛ російського сліду в компанії 1xBet й досі не бачать.