Глава держави заявив голові Євроради, що Україна потребує більш сучасної важкої зброї.

Президент Володимир Зеленський у середу, 20 липня, провів телефонну розмову з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем, під час якої обговорив ситуацію на фронті, новий пакет санкцій проти РФ та фінансові потреби України. Про це повідомляє прес-служба ОП.

Зазначається, що Зеленський у розмові з головою Європейської Ради заявив про необхідність подальшого суттєвого посилення санкційного тиску на країну-агресора.

Співрозмовники також обговорили фінансові потреби України щодо підтримки макроекономічної стабільності. Президент подякував за рішення Євросоюзу про виділення EUR1 млрд у рамках нової програми макрофінансової допомоги. Водночас, він висловив очікування швидкої реалізації цієї програми в повному обсязі, яка, згідно з рішенням Європейської ради, становить EUR 9 млрд.

Лідери обговорили ситуацію на фронті та зусилля, докладені Збройними силами України з метою протидії агресору та звільнення територій. Глава Європейської ради засудив регулярний російський ракетний обстріл мирних українських міст.

При цьому Зеленський підкреслив, що для перемоги Україна потребує сучаснішої важкої зброї. У цьому контексті він подякував за схвалення державами-членами рішення про виділення п'ятого пакету фінансової допомоги у розмірі EUR500 млн у рамках Європейського фонду миру для підтримки Збройних сил України.