Меркель приєднається до переговорів Макрона і Зеленського по відеозв'язку, стверджують ЗМІ. Підтвердження цієї інформації немає.

Під час переговорів президента Франції Еммануеля Макрона і президента України Володимира Зеленського, які відбудуться завтра в Парижі, до них по відеозв'язку приєднається канцлер Німеччини Ангела Меркель. Про це заявляє Дзеркало тижня з посиланням на джерело в дипломатичних колах.

"Ці переговори у форматі тріо показують, що розмови, що нібито Путін говоритиме про Україну без України, не відповідають дійсності. Мета Путіна - розколоти нормандський формат. Ці переговори у відеоформаті є свідченням підтримки України з боку Франції та Німеччини", - заявив співрозмовник ЗМІ.

Офіційних підтверджень цієї інформації жодної зі сторін переговорів немає.

Напередодні в Єлисейському палаці повідомили, що зустріч Макрона із Зеленським відбудеться у форматі обіду. Початок заплановано на 14:15.

В офісі президента сьогодні повідомили, що крім переговорів президентів також відбудеться зустріч їхніх дружин. Інших подробиць візиту там не надали.

Зазначимо, що раніше Зеленський і Меркель досить часто контактували, але з початку загострення конфлікту з Росією жодних переговорів не було.