Підстав для відставки генерального прокурора Ірини Венедіктової немає. Про це заявила народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, передає УНН.

"Сьогодні в парламенті доповідала пані Венедіктова. Ми вважаємо, що вона на своєму місці, може продовжувати роботу. А відтак, я думаю, що відставки не буде", - сказала Верещук в ефірі одного з українських телеканалів.

Нардеп додала, що до Офісу Генпрокурора є питання в частині результатів розслідування справ Майдану.

"Щодо результатів розслідування – так, є питання. Але ми почули чіткі дедлайни – до кінця 2021 року (Венедіктова обіцяє вирок у справі про розстріли на Інститутській до кінця року, - ред.). Сподіваємося, що так і буде", - сказала Верещук.

Минулої осені минуло 7 років від початку Майдану. Під час акцій протесту, за даними Офісу Генпрокурора, загинули 78 цивільних осіб і 13 правоохоронців. У протистоянні загалом постраждало понад 2,5 тисячі осіб, з них понад 2000 визнано потерпілими у кримінальних провадженнях.

У 2020 році “справи Майдану” перейшли до нового органу слідства — в січні минулого року було створено спеціальний підрозділ у Державному бюро розслідувань, що продовжив розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами в 2013-2014 роках.

Станом на 20 листопада 2020 року, за даними ОГП, суди першої інстанції розглядали 86 “справ Майдану”, процесуальне керівництво у яких — за Департаментом у справах Майдану Офісу Генпрокурора.