Нова очільниця партії “Слуг народу” Олена Шуляк анонсувала створення дисциплінарної комісії, яка займатиметься оцінкою роботи народних депутатів. Про це вона заявила під час брифінгу, передає УНН.

“Я ініціювала створення ще одного керівного органу, назвемо його „дисциплінарною комісією“, тому що ми бачимо, що на різних рівнях, і в нашому Парламенті, і в місцевих радах, не тільки з народними депутатами можуть відбуватися різні ситуації, які стосуються обговорень, і винесення певних рішень. Не всі вчинки є достойними, і на деякі вчинки наших представників потрібно жорстко реагувати”, — наголосила Шуляк.

За її словами, від початку була ідея створити у фракції так звану етичну раду, яка б розглядала різну поведінку народних депутатів, які входять у склад фракції.

Шуляк додала, що навіть був розроблених “драфт” такого положення, проте ініціатива так і не реалізувалася.

Голова партії наголосила, що щодо депутатів також працюватиме імперативний мандат.

“Ми з вами чудово розуміємо, що ні народні депутати, ні депутати місцевих рад не несуть кримінальної та адміністративної відповідальності за певні вчинки, але повторюся, у нас працюватиме імперативний мандат і для тих місцевих депутатів, які поводитимуться негідно, можливо буде правильно його Це потрібно буде розглядати в кожному конкретному випадку, звичайно, хотілося б, щоб у таку дисциплінарну комісію входили люди з надзвичайно високою репутацією, саме репутація у 21 столітті є безцінним скарбом. певні пункти”, — поінформувала Олена Шуляк.