Спроби "дрібних олігархів" впливати на нардепів все ще є, але вони припиняються, запевнив Арахамія.

Верховна Рада України позбавилася такого явища, як отримання народними депутатами зарплат у конвертах. Про це у п'ятницю, 16 вересня, заявив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в інтерв'ю виданню Forbes.
 
Він зазначив, що війна з Росією сильно урізала доходи народних депутатів, оскільки великий бізнес пішов з Верховної Ради і лише "дрібні олігархи" намагаються впливати на політиків.
 
"Депутатський цінник зараз сильно знизився і спроби вплинути на тих чи інших депутатів намагалися робити, скажімо, "дрібні олігархи". Така історія була відносно недавно, не називатиму прізвище бізнесмена, але для нього все закінчилося плачевно і бажання на когось впливати, комусь платити, гадаю, відпало надовго", - пояснив Арахамія.
 
"Сподіваюся, він перекаже цей досвід іншим бізнесменам, які вирішать втрутитися у політичний процес", - додав голова парламентської фракції.
 
Раніше повідомлялося, що на початку березня дружина народного депутата України перевезла через митний кордон України 500 тисяч доларів та 97 тисяч євро. За офіційним курсом Нацбанку - це понад 17,8 млн. гривень.