У Зеленського заявили про новий формат політики - жорсткої, безкомпромісної і державно-орієнтованої.

Рішення РНБО про негайне введення прямих санкцій проти восьми фізичних і 19 юридичних осіб - наслідок жорсткої особистої позиції президента Володимира Зеленського. Про це сказав радник глави ОП Михайло Подоляк у коментарі для Корреспондент.net.

"Я б навіть сказав, що це вже цілком конкретні прояви нового формату політики президента. Політики жорсткої, безкомпромісної, державо-орієнтованої", - сказав Подоляк.

Він підкреслив, що Зеленський категоричний у тому, що не можна грати в чужій команді і претендувати на право формувати в Україні правила або визначати пріоритети.

"Очевидно, що для тих, хто нескінченно перетворює на полігон і заливає країну фейками, буде ще болючіше. Добірно працювати на руйнування української держави і видавати це за "турботу про благо народу" не вийде", - зазначив радник глави ОП.

За його словами, глава держави хоче таки домогтися консенсусного рішення нових еліт про те, що не можна, працюючи тільки в тіньових форматах, впливати на суспільство. Потрібні відповідальність і чесність.

"Ну і головне. Терміну давності та інших юридичних нібито як хитрощів не буде. Не тільки для "формату Медведчука". Але й для інших "фамільних форматів", де багато пафосних слів і мало реальної правди. Президент цілком конкретний, і він чітко говорить: "Країна не може дозволити собі вічно заплющені очі", - сказав Подоляк, додавши, що країна не може дозволити собі утримувати тих, хто її обкрадає і вкладає гроші в посилення громадського розколу.