Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) визнала Україну потенційним членом Організації, повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у середу, 5 жовтня, у Telegram, і пояснив, чому це допоможе, пише УНН.

"Пан Корман (Генсек ОЕСР - ред.) сьогодні повідомив, що Організація розпочинає початковий діалог щодо вступу України. Після цього Рада ОЕСР перейде до дискусій і підготовки проєкту дорожньої карти. Також працюємо над якнайшвидшим відкриттям офісу ОЕСР в Україні", - повідомив Шмигаль.

Очільник уряду пояснив, що дасть вступ України в ОЕСР.

"Організація економічного співробітництва та розвитку є так званим «клубом успішних країн», на який припадає понад 62% світового ВВП. Прийняття України в коло розвинених держав насамперед є важливим маркером готовності нашої країни до вступу в ЄС та сигналом для іноземних компаній, що Україна - перспективне місце для інвестицій та розвитку бізнесу", - зазначив він.

У липні цього року в Лугано від імені України Шмигаль передав заявку на вступ України до ОЕСР. А минулого тижня виступив онлайн на відкритті засідання Ради ОЕСР, де заявка розглядалася.