На сьогодні розмір компенсації за притулок внутрішніх переселенців на сьогодні становить 450 грн. на місяць за кожну особу.

Відтепер право на компенсацію за розміщення у себе внутрішньо переміщених осіб матимуть не лише державні та комунальні підприємства, а й юридичні особи, ФОП, релігійні організації та інші. Про це у п'ятницю, 16 вересня, повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Уточнюється, що компенсація сьогодні становить 450 грн. на місяць за кожну особу і має йти на покриття витрат на комунальні послуги.
 
"Ще одна принципова зміна: компенсація за притулок ВПО не обчислюватиметься при нарахуванні субсидій на житлово-комунальні послуги як отриманий дохід. А отже - не вплине на розмір субсидії та не зменшить її. Цю новацію розробило Мінсоцполітики", - йдеться у повідомленні.
 
Також додали, що з 1 жовтня ця сума подвоїться.
 
Нагадаємо, з 1 жовтня Міністерство соціальної політики планує запровадити у всіх регіонах України Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССР). Це дозволить централізувати призначення, нарахування та виплати ВПО, що значно прискорить отримання допомоги та вирішення проблемних питань переселенців.