Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна чітко знає чисельність, локації, оснащення і плани чужої армії на українських кордонах.

Про це глава держави повідомив у своєму відеозверненні до українців.

"Звертаюся до вас у цей напружений момент. Перед нашою державою стоять серйозні зовнішні і внутрішні виклики, які вимагають від мене і кожного з нас відповідальності, впевненості і конкретних дій... З нами системно ведуть війну на всіх фронтах", - зазначив він.

За словами Зеленського, на військовому фронті - збільшують контингент навколо українських кордонів, на дипломатичному - намагаються позбавити Україну права самостійно визначати зовнішньополітичний курс, на енергетичному - обмежують постачання газу, електроенергії та вугілля, на інформаційному - прагнуть посіяти паніку серед громадян України, серед інвесторів через ЗМІ.

"Але наша держава сьогодні сильна, як ніколи. Це не перша загроза, з якою зіштовхнувся сильний український народ. Два роки тому ми, як і весь світ, розгублено дивилися в очі пандемії, проте згуртувалися і чіткими системними кроками її практично перемогли", - сказав президент.

Глава держави наголосив, що на відміну від пандемії два роки тому, "сьогодні ми чітко розуміємо всі виклики, які стоять перед нами, та що з ними робити".

"Ми впевнені в собі, але не самовпевнені. Ми розуміємо всі ризики щоденно. Ми постійно слідкуємо за ситуацією, прораховуємо різні сценарії, готуємо достойні відповіді на всі можливі агресивні дії. Ми чітко знаємо, де поруч з нашими кордонами чужа армія, її чисельність, її локації, оснащення та плани. Нам є що протиставити. Ми маємо прекрасну армії. Наші хлопці та дівчата мають унікальний бойовий досвід та сучасну зброю. Це вже в рази сильніша армія, аніж 8 років тому", - підкреслив Зеленський.