У понеділок 15 лютого, під час засідання фракції, "слуги народу" вирішать, чи спрямовувати втретє подання щодо призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики та віце-прем'єра. Про це повідомив голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко в ефірі телеканалу "НАШ", передає УНН.

"Треба дочекатися понеділка, буде засідання фракції. Я нагадаю, що за Конституцією, за законодавством, наша фракція виконує роль коаліції наразі, вона має спрямувати подання до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. За нашою внутршньою домовленістю, це теж не секрет, це має бути 70% депутатів фракції, а це 173 голоси... До понеділка ми визначимось із порядком денним", - повідомив Корнієнко.

Також голова партії нагадав, що термін призначення Вітренка спливає, а отже у вівторок "планують прийняти і швидко спрямувати на підпис законопроєкт, яким усувають неможливість виконуючого обовязків до певних дій, які запобігають управлінню в цій сфері".

Таким рішенням, Юрій Вітренко, який є виконувачем обовязків міністра енергетики, "отримає на 60 днів певні повноваження, які дозволять зробити бюджетні нарахування, спрямувати кошти на виплату шахтарям, а щодо самого Вітренка тривають консультації і вже в понеділок буде остаточна інформація".

Як писав УНН, нардепи уже двічі провалили голосування за призначення Юрія Вітренка міністром Енергетики.

Нагадаємо, 21 грудня Юрій Вітренко став виконувачем обов'язків міністра енергетики. До цього Верховна Рада України 17 грудня не підтримала призначення Юрія Вітренка першим віце-прем'єр-міністром - міністром енергетики України. Відповідне рішення тоді підтримали лише 186 народних депутатів України.
Пізніше голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зробив заяву, що Вітренка призначили в.о. в обхід Верховної Ради.
Отримавши крісло міністра, хоч і з приставкою в.о., Вітренко в перші тижні своєї роботи опинився в центрі "тарифної кризи", вихід з якої шукають досі. І відміна пільгової ціни на електроенергію за перші 100 кВт-год - лише верхівка асйберга.