Зеленський звернувся до Олексія Резнікова з метою уточнити, чи є можливість зменшити перелік професій військовозобов'язаних жінок.
 

Президент Володимир Зеленський вивчив петицію, яка містила прохання скасувати військовий облік для жінок. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.
 
"Володимир Зеленський звернувся до міністра оборони Олексія Резнікова за необхідності обов'язково уточнити низку питань, пов'язаних з військовим обліком жінок. Зокрема, про скорочення переліку спеціальностей та професій, споріднених з відповідною військово-обліковою спеціальністю, згідно з яким жінок беруть на військовий облік військовозобов'язаних, з огляду на реальні потреби з оборони держави", – йдеться у повідомленні.
 
Як зазначив Зеленський, перелік професій, за яким категорії співробітниць мають поставити на військовий облік, складено відповідно до Конституції та законодавства.
 
З його слів, громадський резонанс, можливо, дала недостатньо чітка процедура адміністративного покарання за несвоєчасну реєстрацію жінок на військовий облік.
 
Нагадаємо, заступник голови Міноборони Ганна Маляр заявила, що у 2022 році штрафів через несвоєчасне оформлення на облік не буде.