Народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук виступила проти тотального і вибіркового локдауну, передає УНН.

Вибірковий локдаун серед інших критикують ФОПи. Вчора зранку вони мітингували у центрі столиці.

"ФОПи мають право на критику щодо вибірковості. Бо є великі гіпермаркети, які працюють, а є маленькі магазинчики, в які заходять до 10 людей на день. Це дуже не правильно", - прокоментувала Верещук.

Поряд з цим, нардеп виступила проти повного локдауну.

"От візьмемо ми, купимо продукти і сядемо вдома на два тижні. А як ми собі це уявляємо? Пенсіонери, учні, студенти – так, це ризикові групи вони мають бути вдома. Але працювати комусь потрібно. А економіка? А як нам далі вижити? На одного працюючого вже ледь не 1,5 пенсіонера. Тобто, хтось має заробляти для людей, які потребують нашої додаткової опіки", - зазначила Верещук.

22 березня Кабінет міністрів України погодив зміни щодо порядку застосування транспортних обмежень для "червоних зон". Відтак транспортні обмеження вводитимуться окремими рішеннями Державних або регіональних комісій по кожному регіону, а не автоматично по факту потрапляння регіону до офіційного переліку "червоних зон" за рішенням МОЗ.

Зі свого боку Укрзалізниця планує пропонувати спецрейси до таких регіонів з метою запобігання неконтрольованим перевезенням пасажирів, які вимушені терміново покинути регіон.

Наразі на Івано-Франківщині, на території Чернівецької області, Житомирської області, Закарпатської, Київської, Львівській, Сумської та Одеської областей запроваджено "червоний" рівень епіднебезпеки. З 00:00 20 березня по 9 квітня у Києві запроваджуються епідемічні обмеження "червоної" карантинної зони.