Ситуація з епідемією коронавируса на території України продовжує набирати обертів. Уже чотири дні поспіль кількість інфікованих б’є всі антирекорди. У зв’язку з цим МОЗ постійно розробляє різні плани щодо запобігання поширенню вірусу.

Як стало відомо, 8 серпня на ранковому брифінгу Максим Степанов розповів про те, що на даний момент планується посилення карантинних заходів.

Нагадаємо, що за останні 24 години в Україні було зареєстровано 1 489 нових хворих. З важким розвитком хвороби не змогло впоратися 27 громадян. Міністр охорони здоров’я заявив, що щодня ситуація тільки погіршується. Максим Степанов, в свою чергу буде закликати відповідальних за карантинні заходи не сидіти склавши руки, а приймати важливі рішення. Адже проблема дуже серйозна і вимагає посилення контролю.

Як повідомляє інформаційний портал OBOZREVATEL Володимир Зеленський, у зв’язку з погіршенням коронавирусной ситуації в країні, дав нове розпорядження. 8 серпня глава держави наказав прем’єр міністру оцінити готовність медичних закладів прийняти досить велику кількість пацієнтів. Всі лікарні повинні бути забезпечені необхідним обладнанням.

Володимир Зеленський розпорядився проконтролювати забезпечення всіх медичних працівників засобами захисту та посилити контроль за дотриманням встановлених правил карантину. Окрім цього, Кабінету міністрів України варто внести зміни в режим роботи КППВ на території окупованої АР Крим.

Президент України впевнений, що країна зможе вчасно сконцентруватися на проблемах, які виникли. Уряд повинен своєчасно відреагувати на ситуацію і запобігти настання другої хвилі епідемії COVID-19. Адже від подальшої ситуації залежить стан економіки країни і стан капіталу народу.