Обшук стосувався справи про заволодіння майном та коштами компанії Укрнафта. Олігарху звинувачень не висували.

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у олігарха Ігоря Коломойського та вилучили документи, а також гаджет, з якого завантажили вміст. Про це повідомляє Дзеркало тижня 18 вересня із посиланням на джерела.

Свідки події розповіли, що представники слідства прийшли до Коломойського сьогодні о 5-й ранку. Нині він мешкає у Буковелі. За даними видання, обшук стосувався справи про заволодіння майном та коштами компанії Укрнафта майже на 13 мільярдів гривень у цінах 2015 року.

Джерела в НАБУ заявили, що "це, чи не вперше на їх пам'яті, був обшук, про який нікого не попереджали".

 

Українська правда пише, що на запитання, чи справді детективи НАБУ провели у нього обшуки, Коломойський відповів: "Не чув". За даними видання, він перебував у Буковелі ще тиждень тому.Дзеркало тижня пише, що олігарх поки що не проходить у справі Укрнафти як обвинувачений, підозру йому не оголошували. Однак він є співвласником компанії.

Нагадаємо, на початку вересня прокурори САП та детективи НАБУ повідомили вісьмом посадовим особам про підозру у заволодінні майном та коштами Укрнафти на суму майже 13 мільярдів гривень.