На кордоні Білорусі з Польщею тривають провокації з боку білоруських прикордонників, які виштовхують нелегальних мігрантів на польський бік.

У новому відео, опублікованому Міністерством оборони Польщі видно, як деякі мігранти намагаються атакувати польських прикордонників, кидаючи в них гілки і каміння.

"Польські солдати і офіцери прикордонної служби стикаються з такими ситуаціями щодня. Група мігрантів - молодих людей - у присутності хоча б одного білоруса сьогодні атакувала наші пости", - зазначили в Міноборони.

За словами міністра оборони Польщі Маріуша Блащака, ситуація на кордоні стає все більш напруженою.

"Ситуації подібного роду зараз стали майже звичайним явищем. Ми всі повинні бути вдячні нашим солдатам і прикордонникам за їхню службу", - написав Блащак у Twitter.

На іншому відео, опублікованому журналістом Тадеушом Гічаном видно, як білоруські прикордонники силою виштовхують нелегалів через паркан на кордоні з Польщею.

"Озброєні посіпаки Лукашенка, одягнені як бойовики ІДІЛ, буквально виштовхують жінок і дітей через польський прикордонний паркан і створюють живий щит, щоб завадити їм повернутися в Білорусь", - написав Гічан у Twitter.