Авіація Туреччини завдала удари по базах курдів у Сирії та на півночі Іраку. Також у Сирію увійшла колона військової техніки збройних сил Туреччини, повідомляє CNN Türk, передає УНН.

Наголошується, що Анкара позиціонує операцію як відповідь на теракти, які відбулися в країні минулого тижня.

Видання пише, що Міністерство національної оборони Туреччини заявило про початок "антитерористичної повітряної операції".

У відомстві оголосили про "час розплати" за "віроломні напади негідників", зазначивши, що удари наносяться по позиціях курдів, яких Анкара визнає терористами.

"Надходить інформація про те, що було проведено всеосяжну повітряну операцію. У Туреччині сталося два теракти. Всі погляди були прикуті до Сирії. На сьогодні виконано чотири операції: "Щит Євфрату", "Оливкова гілка", "Джерело світу" та "Операція "Весняний щит", - йдеться в повідомленні.

Туреччина завдала повітряних ударів по районах, близьких до зони проведення операції на півночі Сирії. Йдеться про регіони Тель-Ріфат, Маранез, Дербессіє, Малікіє, Айн-ель-Араб, Каракок, Айн-Дагне. Водночас в Іраку авіаатака була здійснена по районах Синджар, Сулейманія і Кандиль.