Внаслідок ранкових обстрілів на кордоні Таджикистану і Киргизстану постраждала 31 особа, повідомило Міністерство охорони здоров'я Киргизстану на сторінці у Facebook, передає УНН.

Деталі

За останніми даними, до Баткенської обласної об'єднаної лікарні надійшло ще 13 постраждалих. Загалом з різними травмами госпіталізовано 31 особу, інформують у міністерстві.

Про загальний стан постраждалих поки не повідомляють. Повідомляють, що наразі усі медичні установи та службу швидкої медичної допомоги Баткенської області перевели на посилений режим роботи.

14 вересня на кордоні Таджикистану та Киргизстану знову розпочалася перестрілка. О 6:00 таджицька сторона розпочала обстріл у місцевостях Екі-Таш, Чир-Добо, Кум-Мазар та Орто-Боз зі стрілецької та групової зброї.

Ситуація характеризується як напружена. Сторони звинувачують одна одну в обстрілах цивільних обʼєктів.

Очільники МЗС Киргизстану та Таджикистану обговорили ранкові обстріли на державному кордоні країн. Киргизька сторона наголосила на необхідності розв'язувати проблеми на кордоні "виключно політико-дипломатичними засобами".

Офіційні органи Таджикистану ситуацію на кордоні не коментують.

Між Таджикистаном та Киргизстаном, які мають загальний кордон довжиною 970 кілометрів, регулярно спалахують бойові дії. Спірною територією є Баткенська область Киргизстану.

Внаслідок торішніх зіткнень загинуло 50 людей, багато хто був змушений покинути свої будинки.

Посередництво запропонувала росія, яка вважає Середню Азію своєю сферою впливу та має військову базу в Таджикистані.