З міста Баткен у Бішкек госпіталізували 25 постраждалих. Їх доставили в столицю Киргизстану спеціальним бортом.

Внаслідок збройного конфлікту на кордоні Киргизстану і Таджикистану загинули 13 осіб. Загальна кількість постраждалих, включаючи загиблих - 134 особи, повідомляє агентство АКИ-прес з посиланням на МОЗ Киргизстану в п'ятницю, 30 квітня.

Зазначено, що 25 постраждалих спеціальним бортом доставили з Баткена в Бішкек і госпіталізували в Бішкекський науково-дослідний центр травматології та ортопедії, Національний госпіталь і Національний хірургічний центр.

Стан двох постраждалих оцінюється як важкий, в решти як середньої тяжкості і відносно задовільний.

При цьому станом на вечір 29 квітня кількість загиблих становила три особи, зокрема один військовий і 12-річна дівчинка.

Нагадаємо, напередодні на кордоні Киргизстану і Таджикистану сталася збройна сутичка між військовослужбовцями. Конфлікт спалахнув через те, що представники таджицької сторони намагалися встановити камери відеоспостереження на стовпах ліній електропередачі. Представники киргизької сторони виступили проти і почали спилювати стовп.

Влада Киргизстану заявила, що таджицькі військовослужбовці під час зіткнення застосовували кулемети і міномети. Бішкек також звинуватив Душанбе в спробі захопити водогін.