На цей момент Франція знаходиться "в процесі виходу з кризи в галузі охорони здоров'я", вважає прем'єр-міністр республіки.

Пандемія коронавірусної інфекції у Франції може завершитися приблизно через рік, заявив прем'єр-міністр республіки Жан Кастекс. Про це в понеділок, 10 травня, повідомляє Le Parisien.

"Вчені нам говорять про те, що епідемія закінчиться приблизно через рік. Але ми домоглися успіху в тому, щоб захистити себе на випадок найбільш серйозних наслідків", - сказав Кастекс.

Він же закликав жителів країни продовжувати дотримуватися карантинних заходів. За його словами виходити з пандемічної кризи слід обережно і поступово.

"Якщо ми побачимо, що в деяких місцях епідемічна ситуація знову виходить з-під контролю, то в цьому випадку ми застосуємо особливі заходи", - додав прем'єр.

Також він не виключив четверту хвилю коронавірусної інфекції в країні. При цьому глава уряду повідомив, що "влада вже зробили замовлення на вакцини, що дозволить провести повторну вакцинацію населення восени в разі необхідності".

З початку пандемії у Франції виявлено понад 5,7 млн ​​випадків зараження коронавірусом. Від ускладнень, викликаних інфекцією, померли майже 108 тис. осіб. Кампанія з вакцинації населення в країні почалася 27 грудня минулого року. До теперішнього часу від коронавірусу щеплені 17,8 млн жителів країни, з них більше 7 млн ​​вже отримали обидві дози вакцини.