Вірменські правоохоронці перевірять достовірність інформації про причетність до підриву об'єкта свого громадянина.

Вірменська служба національної безпеки порушила кримінальне провадження для перевірки достовірності опублікованої у ЗМІ інформації про причетність до підриву Кримського моста громадянина Вірменії. Про це повідомила місцева філія Радіо Свобода у четвер, 13 жовтня.

У повідомленні йдеться, що кримінальне провадження ініційоване "за фактами сприяння міжнародному тероризму, контрабанди вибухових речовин групою осіб за попередньою змовою, підробки документів".

Додамо, що Росія напередодні заявила про затримання восьми людей, зокрема громадянина Вірменії Артура Терджаняна, підозрюваних у підготовці вибуху на Кримському мосту.

Зазначимо, що в російських ЗМІ з'явилася інформація, нібито речовини, які були використані для вибуху, були заховані у вантажному автомобілі, за кермом якого перебував громадянин Вірменії. Сама ж вантажівка нібито в'їхала на територію Вірменії і потім вирушила до Росії.

Правлячий режим РФ стверджує, що нібито вибух організував глава військової розвідки України Кирило Буданов за сприяння п'яти громадян Росії, двох громадян України та одного громадянина Вірменії.

Там також заявили, що вантажівка в'їхала до РФ з території Грузії. Своєю чергою, міністр внутрішніх справ Грузії Олександр Дарахвелідзеспростував твердження РФ про нібито причетність грузинських громадян до вибуху на Кримському мосту минулого тижня.