У Росії "сподіваються, що нинішня аномальна ситуація між Росією та Україною закінчиться", але, на їхню думку, "нормалізації заважатиме Захід".

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі відреагувала на заяву глави російського МЗС РФ Сергія Лаврова про наміри Росії знищувати будь-які конвої з допомогою від західних країн на території України, і що будь-які постачання зброї до нашої країни "стануть законною метою" для окупантів. Про це у п'ятницю, 18 березня, пише CNN.

Зокрема, під час прес-брифінгу речник Білого дому зазначила, що "на території України немає американських військ", а всі сили США діють виключно на території НАТО.

Так, Псакі прокоментувала погрози Лаврова щодо матеріальної допомоги, що надходить в Україну після того, як президент США Джо Байден пообіцяв направити понад 800 мільйонів доларів на допомогу у сфері безпеки.

"Оскільки ми говоримо про операції з пересування конвоїв і переміщення допомоги, то це не ті органи, які переміщатимуть цю допомогу всередині України. Ми уважно слідкуємо за діями, за ескалацією, що триває, і ми уважно стежитимемо далі", - сказала вона.