Слідство може затягнутися на два роки. Тим часом з моменту розблокування каналу по ньому пройшли вже 163 кораблі, а 292 стоять у черзі.
 

Влада Єгипту оголосила про початок розслідування події в Суецькому каналі, коли контейнеровоз Ever Given сів на мілину, заблокувавши рух по водній артерії майже на тиждень, пише ТАСС.
 
"Ми повинні досконально з'ясувати, яке обладнання було на контейнеровозі і чи було воно належним чином задіяно. Відмова екіпажу співпрацювати зі слідством і відмова надати всю інформацію спричинить відкриття цивільної справи, що загрожує конфіскацією судна та його вмісту", - заявив радник каналу Сеїд Шейші.
 
Він додав, що слідчим належить з'ясувати, чи дотримувався капітан контейнеровоза інструкцій адміністрації каналу перед тим, як корабель сів на мілину. За словами Шейші, розслідування може затягтися, мінімум, на два роки.
 
Відомо, що Ever Given належить японській компанії Shohei Kisen. Її керівництво відмовилося коментувати аварію.
 
Тим часом у середу, 31 березня, по Суецькому каналу в обох напрямках пройшло 81 судно. А з моменту відновлення навігації після інциденту з контейнеровозом вже пройшли 163 кораблі.
 
"Судноплавство по Суецькому каналу проходить у звичайному режимі і ведеться цілодобово", - повідомив глава управління Суецького каналу Усама Рабіа, додавши, що в черзі стоять ще 292 судна.
 
Нагадаємо, 22 березня контейнеровоз Ever Given водотоннажністю 220 тисяч тонн і довжиною 400 метрів сів на мілину, перекривши найважливішу транспортну артерію для проходу кораблів. Судно зняли з мілини тільки 29 березня. Влада Єгипту заявила, що втрачають близько 14 млн доларів у день через блокування Суецького каналу.