На Ever Given під час проходження каналу перебував лоцман, проте вся відповідальність за це лежить на капітанові контейнеровоза.

Інцидент з контейнеровозом Ever Given, який заблокував майже на тиждень Суецький канал, стався через людську помилку. Про це в інтерв'ю японському агентству Kyodo заявив глава управління каналу Усама Рабіа, пише ТАСС.

"Є ймовірність, що капітан допустив помилку при управлінні або регулюванні швидкості", - наголосив Рабіа. Він додав, що проведений аналіз дозволив вважати, що подія стала наслідком людської помилки.

Усама Рабіа також зазначив, що на судні під час проходження через канал перебував місцевий лоцман, але вся відповідальність все одно лежить на капітанові.

"Лоцман дає поради, але остаточне рішення приймає капітан. З нашого боку не було жодних помилок і ми не несемо жодної відповідальності", - додав глава управління каналу.

Нагадаємо, 22 березня контейнеровоз Ever Given водотоннажністю 220 тисяч тонн і довжиною 400 метрів сів на мілину, перекривши найважливішу транспортну артерію для проходу кораблів. Судно зняли з мілини тільки 29 березня.

Напередодні на Суецькому каналі сталася нова НП. Там призупинявся рух через аварію. У нафтового танкера виникли проблеми з двигуном.