Двоє чоловіків віком 30 років померли в Японії після щеплень від COVID-19 вакциною Moderna.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на японське Міністерство охорони здоров'я.

Двоє японців померли цього місяця протягом декількох днів після отримання другої дози препарату Moderna. Причина смерті досі з'ясовується.

"Наразі у нас немає ніяких доказів того, що ці смерті викликані COVID-вакциною Moderna. Важливо провести офіційне розслідування, щоб визначити, чи є якийсь зв'язок", - йдеться в спільній заяві компанії та її місцевого дистриб'ютора Takeda Pharmaceutical.

На цьому тижні Японія припинила використання 1,63 мільйона доз вакцини Moderna, які були відправлені в центри вакцинації по всій країні, більш ніж через тиждень після того, як в Takeda Pharmaceutical отримали повідомлення про домішки в деяких флаконах.

Уряд Японії заявив, що не було виявлено жодних проблем з безпекою або ефективністю, і призупинення виробництва трьох партій Moderna було запобіжним заходом.

Як повідомив японський суспільний мовник NHK з посиланням на джерела в Міністерстві охорони здоров'я, домішками виявилися металеві частинки.

На сьогодні в Японії використовували 124 мільйонів доз вакцини проти COVID-19, повністю прищепивши близько 44% населення.