ЄС має змінити тактику "покарання Москви", інакше "це погано закінчиться" для нього самого, заявив радник угорського прем'єра.

Радник прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана заявив, що ЄС слід припинити розширювати санкції проти Росії і працювати над переговорами про перемир'я. Про це 23 червня повідомило агентство Reuters.

Як зазначив на полях саміту ЄС помічник глави угорського уряду Балаш Орбан (однофамілець прем'єра), до антиросійських заходів потрібно змінювати підхід, оскільки поки що вони створюють більше проблем самому Євросоюзу, ніж РФ.

"Зрештою Європа опиниться на стороні, що програла в цій війні, через економічні проблеми. Ми рекомендуємо зупинити санкційний процес... Зараз ми зіштовхуємося з тим, що чим більше санкцій приймаємо, тим важче нам. А Росія? Так, їм теж боляче, але вони тримаються, і більше того, навіть просуваються в Україні", - зазначив радник.

За його словами, ЄС має змінити тактику, інакше "це погано закінчиться".

"Так, у нас є певні досягнення, але якщо так піде і далі, якщо логічно подумати, це погано закінчиться для Європи. Тому потрібно подумати про щось інше - мирні переговори, припинення вогню, дипломатію. Це рішення, яке ми пропонуємо", - наголосив Балаш Орбан.

Нагадаємо, з початку російського вторгнення в Україну 24 лютого Євросоюз погодив шість пакетів санкцій, які включають заморожування активів та заборону на видачу віз російським олігархам та чиновникам, експортний контроль, заморожування активів центрального банку, відключення банків від системи SWIFT та заборону на ввезення російського вугілля та нафти.