Висота хмарочоса складає 187 метрів. А ліфт піднімається зі швидкістю 4,2 метра за секунду і може піднятися на верхній поверх за 52 секунди.

В Іспанії завершилося будівництво хмарочоса Intempo, який є найвищим багатоквартирним будинком в Європейському Союзі, повідомляє The Guardian.

Відзначається, що висота будинку-рекордсмена в місті Бенідорм становить 187 метрів. Його вежі-близнюки також можуть похвалитися найшвидшим ліфтом в Іспанії, який піднімається зі швидкістю 4,2 метра за секунду і може піднятися на верхній поверх за 52 секунди.

Вежі пов'язані нагорі ромбовидною структурою, де ціна пентхауса становить близько двох мільйонів євро. На інших 47 поверхах ціни починаються від 257 000 євро.

За словами промоутера Uniq Residential, 100 з 256 квартир Intempo були попередньо продані - близько 60% іспанців, а решта - росіянам, скандинавам, німцям і бельгійцям.

Intempo будували 17 років, і за цей час хмарочос змінив кількох власників. Його нинішній власник, фонд SVPGlobal, заплатив 60 млн євро за придбання боргів будівлі у Sareb, так званого "поганого банку", створеного для виведення десятків тисяч незавершених об'єктів нерухомості після міхура на ринку нерухомості в Іспанії, що лопнув у 2008 році.

Власники впевнені, що відкриття хмарочоса - ключовий крок на шляху до перетворення Бенідорма в "Маямі" на Середземному морі.